Ansvarlige produkter
Bestsellers in Ansvarlige produkter

Ansvarlig emballage

For at bruge betegnelsen miljøvenlig emballage er der mange parametre at tage hensyn til. For det første skal materialerne være miljøvenlige, de skal være producerede under ordentlige forhold for mennesker og miljø, og de skal transporteres så lidt som muligt. Derudover gælder det om at komprimere emballagen mest muligt, så man ikke transportere unødvendig luft.

I dag forventer dine kunder, at du i din butik eller webshop har fokus på miljøet, og bruger så miljøvenlig emballage som muligt. Det er bedste er naturligvis at genbruge den emballage, dine varer er blevet leveret i oprindelig. Men, det kan ikke altid lade sig gøre, og så er det nødvendigt at købe ny emballage engang i mellem. Vi bestræber os på hele tiden at have et sortiment, som er så miljøvenlig som muligt.

 

Genbrugsplast

Et sted, hvor vores sortiment har ændret sig, er på plastikposer. De fleste af vores plastikbæreposer er i dag lavet af genbrugsplast på en dansk fabrik. På denne måde udnyttes plasten igen og igen. Fabrikken indsamler genbrugsplast og omdanner det til nye plastikposer, som igen kan genbruges, hvis de affaldssorteres korrekt i plastikcontaineren. Det er derfor utrolig vigtigt at plasten bliver smidt rigtigt ud, så det kan blive til genbrugsplast igen. Køb vores poser af genbrugsplast her.

Genbrugsplast behøver ikke være kedelig. Vi har eksklusivt gavebånd lavet af genbrugsplast fra genanvendte plastikflasker, som er samlet op i de asiatiske floder. Gavebåndet af genbrugsplast findes i to bredder og i 6 farver. De brede ruller har desuden en tekst på ”I´m made of recycled plastic bottles”. Med dette bånd viser du dine kunder, at du prioriterer miljøvenlig emballage og indpakning. Se det fine gavebånd af genbrugsplast her.

 

Bæredygtig emballage

En af de mest kendte måder at certificere bæredygtig emballage er mærkningsordningerne FSC og PEFC. FSC står for Forest Stewardship Counsil og PEFC for Programme for the Endorsement of Forest Certification. Begge er nonprofitorganisationer, som sikrer ansvarlig skovdrift. Hvis du vælger emballage som papkasser, postæsker, blomsterpapir og gavepapir, som er FSC eller PEFC certificeret, så er du sikker på, at det er en bæredygtig løsning. Se vores store udvalg af bæredygtig emballage her:

Bæredygtig forsendelses emballage.

Bæredygtigt gavepapir.

Bæredygtigt blomsterpapir.

 

Genanvendelig emballage

Ved at bruge genanvendelig emballage gør du også noget godt for miljøet. Det kræver at emballagen er i en god kvalitet for at kunne genanvendes. Tynde plastikposer kendt som ”knitreposer” er i dag forbudt, fordi det er bedre for miljøet at bruge en kraftig papirspose eller plastikpose. Disse kan bruges mange gange, hvor i mod de tynde poser blev smidt ud efter en enkelt gangs brug.

Genanvendeligt gavepapir, som kun bliver flottere af at blive brugt mange gange, er et af de sidste nye produkter på hylden her hos Karl Lund. Det er papir, som er voksbehandlet, så det er slidstærkt og kan genanvendes mange gange. Det findes i flotte farver og er også godkendt til fødevarekontakt. Du finder vores genanvendelige gavepapir her.